Архива вести
                   

УРСТАД: ДОБРЕ ВЕСТИ СА ЈУГА

5. новембар 2008.

БУЈАНОВАЦ - Напори који се чине на југу Србије у интересу су и албанске стране и било би добро да и они учествују у раду Координационог тела, изјавио је данас у Бујановцу за ФоНет шеф мисије ОЕБС у Србији Ханс Ола Урстад.

Урстад је рекао да је задовољан када види да долази до помака и да се ствари на југу Србије крећу у добром правцу.

"Видим да постоји нека нова енергија везана за решавање ствари на југу Србије, а задовољан сам и чињеницом да је шеф Координационог тела Милан Марковић убрзо после недавног боравка, поново био на југу Србије", нагласио је Урстад.

Таква активност већ неко време није виђена на југу Србије."Сада сам оптимистичнији да ће се покренути многе ствари на југу Србије које дуго чекају на решење", рекао је Урстад.

Добра вест је интересовање председника три општине на југу Србије за учешће у раду Координационог тела, рекао је Урстад и изразио задовољство зато што су отклањани проблеми око признавања диплома са печатом УНМИК.

"Прилично сам оптимистичан због нове енергије, али потребно је још доста пажње посветити овом региону као и другим регионима у Србији, попут југозападног дела који такође спада у неразвијена подручја. То ће бити у центру интересовања наше мисије у Србији", поручио је Урстад.