Архива вести
                   

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА СРБИЈЕ (УНС) РАСПИСАЛО КОНКУРС ЗА НОВИНАРСКЕ НАГРАДЕ (РОК: 28. НОВЕМБАР 2019)

13. новембар 2019.

Удружење новинара Србије (УНС) је расписало конкурс за новинарске награде за 2019. годину – за животно дело и за најбоље новинарске радове објављене у медијима у периоду од 10. децембра прошле до 10. децембра ове године.

Предлоге треба доставити најкасније до 13. децембра, а награде ће бити уручене на Дан УНС-а, 21. децембра.

Награда за животно дело додељује се за укупан рад и запажен допринос новинарству, а награда за уређивање  „Димитрије Давидовић” за најбољи годишњи уређивачки концепт и остварење.

Награда за новинарско стваралаштво „Лаза Костић” додељује се према облицима новинарског изражавања у категоријама вест и извештај, репортажа, фотографија и телевизијски снимак и карикатура (и новинарска сатира).

За коментар или колумну додељује се награда „Богдан Тирнанић“, а специјална награда   

„Жика М. Јовановић” даје се за допринос историји штампе и новинарства, за теоријске радове о новинарству и публицистичко дело.

Међу наградама за које је расписан конкурс је и Златна повеља УНС, за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развој новинарске организације.

У току је и конкурс за награду УНС-а „Александар Тијанић”, за борбеност у новинарском изражавању, која се од 2015. године додељује за текстове, прилоге објављене у штампаним, електронским или онлајн медијима, али и за новинарски потез који би завредео ту награду.

За награду могу да конкуришу новинари који раде у медијима у Србији, а радови морају бити објављени у периоду од 28. новембра 2018. године до 28. октобра 2019. године.

Кандидата за награду могу предложити новинари и други грађани, као и организације регистроване у Србији.

Рок за слање предлога је 28. новембар, а име добитника биће објављено 13. децембра.

Награда се састоји од дипломе и новчаног износа од 2.000 евра у динарској против вредности и биће уручена на додели годишњих награда УНС, саопштило је Удружење.

Додатне информације о конкурсу су доступне на вебсајту Удружења новинара Србије

http://uns.org.rs/sr/konkurisi/nagrade/88263/konkurs-za-godisnje-nagrade-udruzenja-novinara-srbije.html

Извор: Удружење новинара Србије (УНС) и Координационо тело