Архива вести
                   

УДОВИЧИЋ: СТИПЕНДИЈЕ ЗА 1.410 НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА СРБИЈЕ

21. мај 2020.

Београд -  Влада Републике Србије је одлучила да повећа број стипендија за студенте и не смањи износе њихових стипендија јер су млади приоритет у нашем друштву, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

На седници Фонда за младе таленте је донета одлука о стипендирању укупно 1. 410 кандидата - 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и 460 студената завршне године мастер академских студија.

„У питању је 1.410 најталентованијих младих људи данашњице, који су најквалитетнији примери наше будућности. Желим да се захвалим свим студентима који су из године у годину показују да је знање непроцењив и непресушан извор снаге и енергије сваког друштва. На овај начин желимо да подстакнемо и улажемо у младе људе, који ће бити значајни за перспективну и просперитетну Србију у будућности", истакао је министар.

Према његовим речима, наставља се одавање признања за залагање, труд и одрицање, па се тако и ове године награђују најбољи студенти.

„Жеља нам је да труд и залагање младих људи препознамо на прави начин и подстакнемо стипендијом Фонда за младе таленте, као и да их мотивишемо, како би знали да иза њих не стоји само држава, већ целокупан систем", истакао је Удовичић.

На конкурс, који је трајао од 23. децембра прошле  до 24. јануара ове године, се пријавило укупно 2.187 кандидата.

Од укупног броја пријављених, 2.117 кандидата доставило је уредну и потпуну документацију и испуњава све услове конкурса, док 70 кандидата није испуњавало један или више услова конкурса или је имало непотпуну документацију.

Извор: РТВ и Координационо тело