Архива вести
                   

УЧЕСНИЦИ ТАКМИЧЕЊА „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ” НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА

5. јун 2020.

Медвеђа - Председник општине Медвеђа је у свом кабинету организовао пријем за децу која ће ове године представљати општину Медвеђа на такмичењу „Србија у ритму Европе“у Врању, а која ће се емитовати на Првој телевизији.

Након свечаног пријема у кабинету, председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, одржао је конференцију за новинаре истакавши да су ова деца понос и будућност општине Медвеђа.

„Деца су наши највећи промотери, наша будућност и понос. Сви пројекти које радимо су намењени заправо њима. Ова манифестација је једна од највећих у музичком смислу у земљи, а наша општина једна од 24 локалне самоуправе које ће представљати неку од земаља Евровизије кроз такмичење „Србија у ритму Европе”. Медвеђа, као и увек, својим квалитетом претендује на позицију у самом врху, а ја верујем да ће наша деца општини Медвеђа донети прво место. Желим им успех и победу, да обезбеде општини Медвеђа место домаћина идуће године, и да промовишемо нашу општину, нашу Горњу Јабланицу и њене лепоте, чиме би се употпунила слика о Медвеђи, нашем гостопримству и богатству, односно нашој деци која нас представљају и која су наше највеће богатство а на које смо јако поносни”- рекао је председник општине Медвеђа,  Небојша Арсић.

Манифестација „Србија у ритму Европе“се одржава  од 2008. године, а намењена је музички талентованој деци основних и средњих школа. Овај највећи дечији музички пројекат у Србији подржали су амбасадори Европе и Европске уније, а медијски је подржала Прва српска Телевизија.

Извор: Инфо центар југа и Координационо тело