Архива вести
                   

УЧЕСНИЦЕ YOUTH BUILD ПРОГРАМА „ЗАПОШЉАВАЊЕ МЛАДИХ ЖЕНА У ИТ СЕКТОРУ” У СТУДИЈСКОЈ ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

25. новембар 2015.

Бујановац - Пројекат “Запошљавање младих жена у ИТ сектору” започет је са идејом да младе жене из мање развијених средина добију прилику да прилагођавањем свог знања тржишту рада створе могућности за нове послове и покретање сопственог бизниса у перспективној ИТ индустрији. Оне ускоро завршавају интензивну обуку за израду и одржавање веб сајтова. Пројекат подразумева и обуку за локални активизам, коју су све учеснице успешно прошле.

Оно што им сада предстоји је студијска посета Београду која ће бити реализована од 25. до 27.новембра 2015.године.

У оквиру посете, 30 младих жена имаће прилику да упозна и размени мишљења са водећим стручњацима из области ИТ-а, женама предузетницама које су се већ оствариле и које представљају само додатну мотивацију да учеснице овог програма наставе да граде своју каријеру у овој сфери.

Учеснице овог програма посетиће компанију Microsoft и њихов Центар за развој, разговараће са инжењеркама Microsoft-а, а њихов тим представиће им BizSpark програм за StartUp-е.

Такође, посетиће и Министарство омладине и спорта Републике Србије и  Кућу људских права.

Учеснице програма добиће практичне савете како да употребе новостечене ИТ вештине, упознаће се са функционисањем start-up бизниса и конкретним корацима ка предузетништву.

Пројекат „Запошљавање младих девојака у ИТ сектору“ спроводи Удружење грађана за демократију и грађанско образовање „Грађанске инцијативе“ а финансира га Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Извор: Ресурс центар и Координационо тело