Архива вести
                   

УЧЕШЋЕ СВИХ ГРАЂАНА И ГРАЂАНКИ У СПРЕЧАВАЊУ ДАЉЕГ ШИРЕЊА COVID-19

25. март 2020.

У циљу сузбијања обољења које је изазвано новим корона вирусом COVID-19, Влада Републике Србије усвојила је низ мера за спречавање даљег ширења инфекције и умањења штетних последица новог вируса по грађане и грађанке. Истовремено, одговорним понашањем и адекватном заштитом себе и других, сваки грађанин и грађанка могу у великој мери да допринесу смањењу даљег ширења вируса.

Позивамо све грађане и грађанке да се понашају у складу са уведеним мерама како би заштитили своје здравље и здравље своје породице.

Од пресудног значаја је одржавање хигијене, темељно прање руку, покривање уста и носа савијеним лактом или марамицом услед кашља или кијања, као и избегавање додиривања очију, носа и уста. Посебно је важно социјално дистанцирање, избегавање гужви и смањење контаката са другима на минимум, што се посебно односи на старија лица.

Министарство здравља на посебној интернет страници covid19.rs пружа основне информације о вирусу COVID-19. На овој страници можете наћи информације о томе како да се заштитите, које телефоне можете да позовете у случају да су вам потребне информације епидемиолошке службе или сумњате да сте заражени, како да се понашате ако сте били у контакту са зараженом особом или сте скоро дошли из земље захваћене вирусом, као и више информација о самом вирусу и његовим симптомима.

Делујмо превентивно и солидарно и будимо одговорни  према себи и другима!

Извор: Министарство здравља и Координационо тело