Архива вести
                   

У „СВЕТОМ САВИ“ ЈОШ 30 МЕСТА ЗА ДРУГИ КРУГ

9. јули 2019.

Бујановац – У бујановачкој средњој школи „Свети Сава“ уписано је 88 ученика у првом кругу и остало је укупно још 30 места на образовним профилима финансијски администратор, машински техничар и кувар, док је смер медицинска сестра – васпитач већ сада попуњен.

„Било је за очекивати да ћемо уписати мање него што је било предвиђено првобитном квотом од 120 ученика, али сада следи други круг и број новоуписаних ће се сигурно повећати“, рекла је директорка школе, Бисерка Јовић.

Нераспоређени свршени осмаци ће у уторак (9. јул) предавати листе жеља за смерове на којима још увек има слободних места.

„У нашој школи има места за још једног ученика на профилу финансијски администратор. Код машинског техничара моторних возила је смањена квота, тако да је остало још 16 слободних места, с обзиром да је до сада уписано 11 ученика. На смеру куварства је уписано 17 ученика и имамо још 13 слободних места“.

Очекивано, како каже директорка, одељење са 30 места за нове средњошколце на профилу медицинска сестра – васпитач је одмах попуњено и више нема слободних места.

„Највероватније ћемо коначан број уписаних имати у среду, 10. јула, али је могуће и да се неко од ученика који нису полагали матуру у јуну, одлучи за нашу школу након завршног испита у августу“, рекла је Јовић.

По почетном плану, у школи је било места за 120 малих матураната, односно по 30 ученика на сваком од 4 образовна профила.

Накнадно је смањена квота за 3 места на смеру машински техничар.

Од 88 новоуписаних један ученик ће наставу похађати по посебном програму.

Извор: Бујановачке и Координационо тело