Архива вести
                   

У СУСРЕТ ГЕЈЗЕРСКИМ НОЋИМА НА НИШКОМ САЈМУ ТУРИЗМА

4. април 2017.

Медвеђа - Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ у Сијаринској бањи активно је учествовала на 18. Међународном сајму туризма и активног одмора који је од 30. марта до 1. априла одржан у нишкој хали „Чаир“.

Запослени у „Гејзеру“, заједно са Туристичком организацијом Лесковца, Медвеђе, Бојника и Власотинца, представили су установу у којој раде.  

Начелник маркетинга „Гејзера“ Радивоје Савић истакао је да је та установа препознатљива по јединственом природном феномену – гејзеру и да је то прво што се нуди гостима.

„Осим тога, „Гејзер“ нуди посетиоцима медицински блок и бројне терапије, попут подводне масаже минералном водом, пелоидну и електро терапију и кинези сале у којима се под надзором физиотерапеута изводе индивидуалне и групне вежбе“, нагласио је Савић.

Он је подсетио да се током летњих месеци у Сијаринској бањи организују бројне занимљиве манифестације које привлаче велики број гостију, пре свега са југа Србије.

„Ове године ћемо 20. пут заредом организовати „Гејзерске ноћи“, које трају десетак дана. Организоваћемо и манифестацију „Златни котлић гејзера“. Биће то седми по реду „Златни котлић“, изјавио је Савић.

Према његовим речима, Специјална болница за рехабилитацију „Гејзер“ прошле године је забележила значајан пораст броја ноћења, а очекивања су да ће тај тренд бити настављен и ове године.

„Више од 50 одсто наших гостију је из Војводине. То су групе које смо крајем 90-тих година успели да анимирамо и које сваке године долазе два пута годишње, с пролећа и с јесени“, казао је Савић.

Он је истакао да су неке од организација које стално доводе своје чланове у „Гејзер“ на одмор и рехабилитацију Савез инвалида рада из Зрењанина, Савез инвалида из Новог Сада, Инђије, из Батајнице, из Старе и Нове Пазове и Сремске Митровице.

Сијаринска бања има 13 активних темоминералних извора чија се температура креће између 18 и 76 Целзијусових степени. Воде Сијаринске бање помажу оболелима од дегенеративног и запаљенског реуматизма и поспешују опоравак након прелома костију, ишчашења зглобова или уградње вештачких зглобова.

Њихово позитивно дејство потврђено је и код неуролошких и гинеколошких обољења, обољења локомоторног тракта, кожних болести, болести бубрега и мокраћних путева и болести гастринтестиналног тракта.

Извор: Југмедиа и Координационо тело