Архива вести
                   

У РАЗВОЈ ОПШТИНА НА ЈУГУ СРБИЈЕ УЛОЖЕНО 5.6 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

5. новембар 2007.

БУЈАНОВАЦ (Бета) - Шеф бујановачке канцеларије Координационог тела за југ Србије Сима Газикаловић рекао је да је у развој три општине на југу Србије од 2000. године уложено око 5,6 милијарди динара.
"У економске, инфраструктурне и друге пројекте, Влада Србије и разне међународне организације, у ове три општине (Бујановац, Прешево и Медвеђа) од 2000. године и прелазне владе, пласирали су 5,6 милијарди динара, односно око 72 милиона евра", рекао је Газикаловић за агенцију Бета. Он је такође рекао да је од те суме, из буџета Србије, преко Координационог тела, пласирано 3,9 милијарди динара, односно око 50 милиона евра. Остатак од 1,7 милијарди динара, односно 22 милиона евра, уложиле су разне међународне владине и невладине организације.
Нагип Арифи, председник општине Бујановац рекао је данас за Бету да сумња да су ти подаци тачни.
"Српска влада је преко Координационог тела у општину Бујановац, од 2000. до данас, пласирала нешто више од милијарде динара, односно 12 милиона евра", утврдио је Арифи.
Он је додао да су то званични подаци за Бујановац и да је тај новац "кап у мору" у односу на економске потребе Бујановца и југа Србије. "Ја притом не искључујем податке о владиним инвестицијама у неке друге пројекте за које ми можда не знамо, али та средства нису прошла преко рачуна општине", рекао је Арифи.