Архива вести
                   

У ПРИПРЕМИ АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРАЋЕЊЕ КОНТАКАТА ЗАРАЖЕНИХ

30. јули 2020.

Нови Сад - Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић je изјавио  да посебна ИТ група, у оквиру Кризног штаба, ради на развоју апликације која би помогла у праћењу заражних корона вирусом и контаката, а која је у неким државама већ доступна.

„Велики број земаља је већ урадио апликацију, неки су је пустили у пробни рад, неки чекају повољан тренутак. Имамо посебну ИТ групу која ради на унапређењу софтвера у вези са свакодневним подацима, али и на развоју апликације и ускоро ће шира јавност бити обавештена о апликацији", рекао је Гојковић.

Он је додао да се прате сви трендови, те да су се апликације у земљама Источне и Југоисточне Азије показале веома добро.

Гојковић је рекао и да је велики број пацијената који су преминули од корона вируса био гојазан, као и оних који су, последично, имали шећерну болест.

Подсетио је да надлежни годинама раде на подизању свести грађана на усвајању здравих начина живота.

„И даље ћемо радити на томе: У све то се мора да да се укључе и просвета и спортска удружења. Надам се да ће то бити у свој овој несрећи и нека позитивна ствар, да ћемо се сви усмерити на нашу физичку активност", рекао је Гојковић.

Извор: РТВ и Координационо тело