Архива вести
                   

У ПРЕШЕВУ ОТВОРЕНА ПРВА НАРОДНА КУХИЊА, ОБРОКЕ ДОБИЈА 400 КОРИСНИКА

18. јули 2017.

Прешево - Донацијом немачке невладине организације „Хелп", у Прешеву је отворена прва народна кухиња која дневно припрема по 400 куваних оброка за социјално угрожена и старија лица са територије те општине.

Секретар прешевског Црвеног крста Ахмет Хаљими изјавио је да је организација „Хелп" обезбедила сву потребну опрему за спремање оброка које се врши према програму Црвеног крста Србије.

"Народна кухиња ради од пре два дана, а од данас ће се кувани оброци се делити и у свим месним заједницама. Оброци се спремају и деле у просторијама Црвеног крста Прешево од 10 до 11 часова, а већ од 11.30 биће дељени и у месним заједницама", казао је Хаљими.

Он је навео да је за сада омогућено да услуге народне кухиње добију сви који су за то били заинтересовани, а да у случају повећања броја корисника, кухиња има опрему за спремање 1.200 оброка у једној смени.

„Спремамо по један кувани оброк дневно, радимо по програму Црвеног крста Србије, као и у свим општинама од Суботице до Прешева, нормативи и критеријуми су исти. Што се тиче поделе оброка, видећемо где је све потребно грађанима, тако да бисмо покрили читаву општину Прешево", рекао је Хаљими.

Извор: Бета и Координационо тело