Архива вести
                   

У ПРЕШЕВУ НЕСИГУРНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА, У ОСТАЛИМ ОПШТИНАМА ОКРУГА СТАБИЛНО

16. септембар 2020.

Прешево, Врање - Према последњим подацима Завода за јавно здравље у Врању, у претходна 24 сата није било нових пријема у врањским ковид болницама. Према речима епидемиолога, у Пчињском округу је ситуација стабилна, осим у Прешеву где је протеклих дана број новооболелих повећан па је ситуација у тој општини несигурна.

Епидемиолог врањског Завода Слађан Станковић каже да у Прешеву нема тежих облика болести, али да је евидентно да је последњих дана повећан број новооболелих.

Сада је битно, додаје Станковић, да се људи у тој општини правовремено јављају лекару, да не игноришу симптоме уколико се ради о блажој клиничкој слици, како би и чланови породица оболелих могли да се ставе у изолацију.

Када је реч о осталим општинама у округу, осим у Прешеву, Бујановцу и Врању, последње три недеље није било новооболелих.

Станковић каже да у наредном периоду постоји могућност ширења вируса и да је неопходна лична одговорност и поштовање физичког растојања.

Према последњим подацима Завода за јавно здравље, у врањским ковид болницама је хоспитализовано 19 људи, што је троје мање него претходног дана.

Извор: Јужне вести и Координационо тело