Архива вести
                   

У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ СКОРО ЧЕТВРТИНА РАДНИКА „РАДИ НА ЦРНО“

15. јун 2015.

Приликом ванредне контроле коју је Инспекторат за рад спровео на територији Пчињског округа, откривено је да од 344 затечена радника њих 74 није било пријављено за обавезно социјално осигурање, саопштило је Министарство за рад Републике Србије.

Надзори су вршени у 172 привредна субјекта чија је претежна делатност угоститељство, занатство, саобраћај, трговина на велико и мало у Врању, Владичином Хану, Бујановцу, Прешеву и Сурдулици, као и на градилишту Коридора 10.

Због утврђених прекршаја у области радних односа, инспектори су поднели осам захтева за покретање прекршајног поступка против правног и одговорног лица, док је шест захтева за покретање прекршајног поступка поднето због недостатака у области безбедности и здравља на раду, наводи се у саопштењу.

Инспекција рада је донела и 47 решења због утврђених неправилности у области радних односа, 36 решења у области безбедности и здравља на раду и четири решења о забрани рада на радном месту, и наложила послодавцима заснивање радног односа са особама које су радиле „на црно".

Извор: Бета и Координационо тело