Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ ПОЧЕЛА ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ НАЈСИРОМАШНИЈИМ ПОРОДИЦАМА И ЧЛАНОВИМА УДРУЖЕЊА “СРЦЕ ЗА ДЕЦУ”

27. март 2020.

Медвеђа – Захваљујући средствима која су опредељена на Општинском Већу из буџета локалне самоуправе, набављене су намирнице и исте су смештене у Спортској хали, где су их волонтери општине Медвеђа разврстали по пакетима. Најосновније животне намирнице биће подељене најсиромашнијим суграђанима.

Током данашњег дана уручени су пакети помоћи члановима удружења “Срце за децу”, затим угроженим мештанима у месним заједницама Маровац, Сијаринска Бања, Негосавље, Туларе, Петриље, Мркоње и Медевце, као и у ромском насељу у Медвеђи. Списак породица направљен је на основу евиденције података Центра за социјални рад и Црвеног Крста.

Због великог броја позива и интересовања за пакете, заменик команданта Штаба, Горан Ивановић моли суграђане који спадају у наведену категорију најугроженијих, да буду стрпљиви и имају разумевања, јер општина Медвеђа координира већи број активности са циљем пружања свакодневне помоћи људима којима није дозвољен излазак из домова и на њима је ангажовано десетине волонтера.

Уколико постоје грађани, да су којим случајем у првој подели изостављени, потребно је да се јаве на телефон 016/891-138 где ће бити евидентирани за пакет помоћи.

Поред помоћи из локалне самоуправе, донација је стигла и од Бобана Церовића, родом из Медвеђе који је донирао пакет у количини од 250 кг млечних производа.

Из Општинског Штаба за ванредне ситуације Медвеђа још једном апелују да се грађани морају придржавати донешених мера Владе Републике Србије као и наредби општинског Штаба, за добробит свих грађана Медвеђе и спречавања ширења вируса COVID-19 на нашој територији.

Извор: Инфо центар југа и Координационо тело