Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ ОДРЖАН ДРУГИ ПО РЕДУ ФЕСТИВАЛ МЕДА

4. октобар 2019.

Медвеђа – Други по реду фестивал меда у Медвеђи одржан је под покровитељством општине Медвеђа и Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Добродошлицу присутнима упутио је председник удружења пчелара “Апис”, Милош Јовић, који је овом приликом подсетио да је ово удружење основало седморо младих пчелара 2017. године, а данас је број чланова удружења 37, што јасан показатељ развоја ове гране пољопривреде у Медвеђи.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић истакао је да се очекује даљи развој општине Медвеђа, јер се показало да улагање у активности као што је фестивал меда, финансијски није велико али да даје  велике резултате.

“Ово удружење има велики потенцијал за развој пчеларства, притом велики број младих људи је одлучило да се бави пчеларством, и сада је на држави да омогући пласман меда на страно тржиште“, рекао је Станковић

Општина Медвеђа приступила је пројекту Подстицања запошљавања младих октобра 2017. године потписивањем меморандума о разумевању са “ГИЗ”-ом. Донирањем опреме ова немачка организација пружила је значајну помоћ нашим младим пчеларима, што је од изузетног значаја за нашу општину”, рекао је председник Скупштине општине Медвеђа, Милан Стевановић. Општина Медвеђа повећава буџет намењен пољопривредницима, будући да ова територија има велики потенцијал за развој пољопривреде и сточарства, истакао је Стевановић.

Посетиоци фестивала су поред пчелињих производа излагача из Медвеђе и окружења уживали и у перформансу “малих пчелица” који су извела деца из ПУ „Младост“, као и наступу “Разиграног кола”.

Извор: Координационо тело