Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ ГРАЂАНИ ТРАЖЕ ДА ПЕНЗИОНЕРИ БУДУ „ИСКЉУЧЕНИ” СА ПЛАЋЕНИХ ОПШТИНСКИХ ФУНКЦИЈА

29. jануар 2018.

Медвеђа - Више од сто грађана и грађанки из Медвеђе из српксе, албанске и ромске заједнице  потписало је апел који ових дана кружи овим местом, а у коме се од председника општине Небојше Арсића тражи да своје најближе сараднике, пензионере, који се налазе на плаћеним функцијама „замени”.

„Ми доле потписани грађани не можемо више да гледамо како ова општина, у којој смо рођени и где живимо, нестаје. Наша деца, омладина и грађани приморани су да напуштају ову средину јер се овде од рада не може живети, посла више нема  за никога”, наводи се у апелу.

„Људи који треба да развијају општину су углавном пензионери који су материјално и стамбено збринули своју децу ван Медвеђе . Ваши најближи сарадници немају више мотив за било какав рад,  јер су своје одрадили и сви имају врло високе пензије. Њихова места морају да заузму образовани људи и они који имају мотив и знање да се боре за ову средину, без обзира на националност”, додаје се у апелу.

Потписници од Арсића траже да „најхитније све пензионере замени људима који ће целокупно радно време да посвете овој општини и стварању услова за опстанак свих који желе да живе и раде у овој општини” и додају да „апел нема никакву политичку позадину”.

„Уколико игноришете ову петицију, бићемо принуђени да радикализујемо протест против оваквих функционера, пензионера. Обавестићемо јавност о нашем захтеву и затражићемо присуство на самој седници скупштине, како би грађани Медвеђе имали увид у доношење судбоносних одлука за нашу будућност”, наводи се у апелу, а Арсић се подесећа да „већ две и по године није отворено ниједно радно место, нити се ради на отварању неког производног погона у овој неразвијеној општини”.

Арсић се „моли” и да апел схвати „најозбиљније”.

Извор: Југпрес и Координационо тело