Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ 10 МИЛИОНА ЗА ПОДСТИЦАЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ

25. август 2017.

Медвеђа - У сали СО Медвеђа су подељена средства намењена за подстицај пољопривреде и руралног развоја општине Медвеђа. Буџетом за 2017.годину су за пољопривреду издвојена средства у износу од 10 милиона динара. За меру инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава, повраћај уложених средства врши се за набавку садног материјала, набавку грла стоке, механизације и опреме за наводњавање, у укупном износу од 9.250.000 динара, док су за меру вештачког осемењавања, за коју се и даље врши пријем захтева, одвојена средства у износу од 750.000 динара.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић је са својим замеником, Гораном Ивановићем уручио Уговоре за 120 власника пољопривредних газдинстава у општини Медвеђа. Укупна вредност уговора који су исплаћени је 5.040.000 динара. Средства опредељена за преосталих 130 пољопривредника, која такође износе око 5 милиона динара, ће бити исплаћена у следећој транши

Уговори који су подељени су део мера инвестирања у физичка средства по програму за подстицање развоја пољопривредне политике и руралног развоја наше општине Медвеђа по буџету за 2017. годину.

Извор: Инфо центар југ и Координационо тело