Архива вести
                   

У БУЈАНОВЦУ 1.100 ПОРОДИЦА НА СОЦИЈАЛНОЈ ПОМОЋИ

22. јун 2017.

Бујановац - Општина Бујановац издвојила је 6 милиона динара из буџета за Центар за социјални рад. Планирано је да део тих средстава буде намењен за доделу једнократне новчане помоћи најугроженијим породицама и појединцима.

Нијази Ахмети, директор Центра за социјални рад, рекао је за портал Титули да од овог износа 3,5 милиона динара иде за једнократну новчану помоћ, док 2,5 милиона представљају материјалне трошкове Центра.

Он је навео да у општини Бујановац има око 1.100 породица које примају социјалну помоћ из буџета Републике Србије. Износ по једном члану, који испуњава прописане услове, је 8.000 динара месечно, док за породице са више од пет чланова износ достиже суму од 20.000 динара. Ахмети је рекао да социјалну помоћ примају и лица са ограниченим способностима, чији се број ове године попео на око 300.

„Лица са лаким телесним оштећењима и ограничењима добијају око 11.000 динара месечно, док особе са тешким оштећењима или ограничењима, непокретна лица у инвалидским колицама и слепе особе примају сторпоцентни износ од 27.000 динара месечно,” истакао је Ахмети.

Он је додао да се непокретним особама износ доставља лично на кућу.

Извор: Врањске и Координационо тело