Архива вести
                   

У БУЈАНОВАЧКИМ И ПРЕШЕВСКИМ ЛОКАЛИМА НАЈМАЊЕ ДЕВОЈАКА С ЈУГА

14. август 2014.

Врање - Врањска полиција саопштила је да су у полицијкој провери угоститељских објеката   на подручју Бујановца и Прешева откривене 32 женске особе које су радиле без уговора о раду.

У ноћи између 12. и 13. августа ове године,  припадници  Полицијске управе у Врању, у сарадњи са Туристичком инспекцијом, Теренском контролом пореске управе и Инспекцијом рада, на подручју Бујановца и Прешева спровели су појачану акцију контроле пет угоститељских објеката, од тога четири на подручју Бујановца и један на подручју Прешева.

Циљ акције је био утврђивање легалности пословања објеката и провера плаћања пореза.

Утврђено је да један објекат у Бујановцу не поседују дозволу за рад, наводи полиција.

„Откривене су 32 женске особе, које су са подручја Косова и Метохије, Београда, Новог Сада, Ниша, Бујановца, Лознице, Аранђеловца, Смедерева, Панчева, Параћина, Трстеника, Бање Ковиљаче, Рашке, Зрењанина, две држављанке Албаније и једна држављанка Македоније. Све су радиле без уговора о раду”, наведено је у саопштењу.

У акцији је учествовало 20 полицајаца и 25 криминалистичких полицајаца за сузбијање општег, привредног криминалитета и за сузбијање трговине и кријумчарења људи, као и два криминалистичка техничара. 

Извор: Југпрес, Југмедиа, ОК Радио и Координационо тело