Архива вести
                   

У БАЗИ ЈУГ КОД БУЈАНОВЦА ЗАВРШЕНА ПРОВЕРА СПРЕМНОСТИ ПРИПАДНИКА ВС ЗА УЧЕШЋЕ У МИСИЈИ УН У ЛИБАНУ

27. септембар 2019.

Бујановац – У бази "Југ" и на полигону "Боровац" код Бујановца завршена је тродневна вежба "Српски штит 15" чији је циљ провера спремности јединица Војске Србије за учешће у мултинационалној операцији Уједињених нација "УНИФИЛ" у Либану.

Како је саопштило Министарство одбране, пешадијска чета Треће бригаде Копнене војске за учешће у мултинационалној операцији "УНИФИЛ", вежбала је у условима који их очекују и у мултинационалном окружењу у Либану, а ситуације на вежби су "у потпуности прилагођене онима које их очекују на терену".

"Током три дана увежбавани су организација рада у бази, патролирање, рад на сталном контролном пункту и осматрачкој станици, контрола масовних окупљања, поступци у случају наиласка на минско-експлозивне препреке, напад на патролу, напад на базу и остало", стоји у саопштењу.

Додаје се да је вежби присуствовао потпуковник Хуан Алберто Киос, командант Шпанског батаљона у оквиру мултинационалне бригаде у сектору "Исток", у чијем ће саставу пешадијска чета Треће бригаде извршавати задатке у зони операције мисије "УНИФИЛ".

Извор: Бета и Координационо тело