Архива вести
                   

„ТВОЈА ТАЧКА ГЛЕДИШТА“ – РАДИОНИЦА О АНГАЖОВАЊУ МЛАДИХ КРОЗ МОБИЛНО НОВИНАРСТВО

28. март 2019.

УНИЦЕФ Србија организује радионицу о коришћењу мобилног новинарства како би подстакао младе да поделе своје ставове и мишљења о циљевима одрживог развоја и о заједници. Радионица ће се одржати 30. марта 2019. године у Београду. Тачна локација ће бити накнадно објављена.

Радионицу ће водити млади новинар и активиста Јусуф Омар, покретач иницијативе Hashtag Our Stories.  Млади ће бити упознати са циљевима одрживог развоја и основним принципима Конвенције о правима детета. Радионица ће се заснивати на употреби иновативних метода, као што је коришћење паметних телефона за стварање слика, аудио и видео снимака.

Млади ће бити оспособљени да изнесу своје мишљење о потребама заједнице и охрабрени да са вршњацима и вршњакињама даље разговарају о темама које их се тичу.

Мишљење младих ће бити усвојено као извор информација за Добровољни национални извештај за Србију о напретку ка циљевима одрживог развоја, што је јединствена прилика да се у први план ставе питања која се тичу деце, адолесцената и младих.

УНИЦЕФ позива да се на радионицу пријаве млади који имају од 15 до 24 године, активно учествују у друштву и интересује их улога младих у друштву, долазе из различитих општина у Србији и владају основним знањем енглеског језика. Охрабрују се млади из осетљивих група да се пријаве.

Заинтересовани кандидати  треба да пошаљу видео снимак у трајању до 20 секунди о томе зашто желе да учествују у радионици или како виде улогу младих у заједници, као и да попуне пројаву на https://unicefsrbija.typeform.com/to/kPQo30

УНИЦЕФ ће покрити трошкове учешћа и превоза за све учеснике ван Београда, као и освежења током радионице.

У случају било каквих питања, обратите се Александри Анђелић на aandjelic@unicef.org.

Више информација о радионици је доступно на www.unicef.org

Извор: УНИЦЕФ Србија и Координационо тело