Архива вести
                   

ТРИ „ОСКАРА КВАЛИТЕТА“ ЗА МЕДВЕЂУ

14. новембар 2018.

Медвеђа – На свечаности у Привредној комори Србије у оквиру 27. Форума квалитета и пословне изврсности 2018. године, општина Медвеђа добила је три „Оскара квалитета“, признања која додељује Фондација за културу квалитета и пословну изврсност – FQCE.

Од многобројних општина и градова који су конкурисали за престижну награду, Медвеђа је за изврсност освојила три и то у областима: лидерство, људски ресурси и однос према друштву.

Самој свечаности и додели признања „Оскар квалитета 2018“ присуствовао је председник општине Медвеђа, Небојша Арсић са својим тимом, који су вредно радили на унапређењу квалитета рада у Општинској управи општине Медвеђа.

Приликом уручивања признања помоћник министра привреде Александар Старчевић нагласио је да je општина Медвеђа прави пример како се једна мала општина бори за стандарде у циљу подизања квалитета производа и услуга према корисницма.

Председник ове општине је истакао да je једини осећај који га обузима понос на своје сараднике и свој тим, и на све становнике Медвеђе који су ову награду највише заслужили и којима посвећује исту.

„Горда и поносна општина на југу Србије где мештани праве путеве од полудрагог камена, богата минералним водама, са више од тоне злата које лежи у јаловишту, Поред свог природног богатства, људи су наше највеће благо, частан народ Горње Јабланице  је  својим гостопримством  и љубазношћу  заслужио оваква признања”, истакао је Арсић.

Додела Оскара квалитета је изузетно важна манифестација и представља круну вредновања свих активности на унапређењу квалитета рада у реалном и приватном сектору у току једне године.

Стручни жири састављен од представника државних, научних и стручних организација, вредновао је резултате на основу девет критеријума: лидерство, стратегија и политика, људски ресурси, партнерство и ресурси, затим процеси, производи и услуге, задовољство корисника, задовољство запослених, однос према друштву и пословни резултати.

Извор: Југмедиа и Координацино тело