Архива вести
                   

ТРЕНИНГ ЗА СУОЧАВАЊЕ СА НАСИЉЕМ И ДИСКРИМИНАЦИЈОМ ПРЕМА ЛГБТИ ОСОБАМА – КАКО МОЖЕМО ВИШЕ ДА УРАДИМО ЗАЈЕДНО?

12. новембар 2019.

Удружење „Егал” вас позива на тродневну радионицу која ће се одржати у Нишу од 19. до 21. новембра, као и у Новом Саду од 26. до .28. новембра 2019. године.

Радионица је намењена члановима организација цивилног друштва, неформалних група и активистима који се баве питањима људских права, заштитом особа које су имале искуства насиља и дискриминације, системима подршке и сарадњом са институцијама у вези са овим питањима из целе Србије. Програм рада ће бити прилагођен различитим нивоима знања, интересовањима, циљним групама са којима радите.

Током ова три дана, користећи акционе и интерактивне технике, заједнички ће се радити на уочавању реалних проблема када су у питању људска права и заштита од насиља и дискриминације, са акцентом на ЛГБТИ заједницу, разговараће се о постојећим механизмима подршке на националном и локалном нивоу, као и о недостатку истих И начинима на које свако може да допринесе и помогне у таквим ситуацијама.

Организатор тренинга покрива све трошкове пута и смештаја.

Уколико сте заинтересовани да учествујете, молимо вас да пошаљете имејл на egalnvo@gmail.com, најкасније до среде, 13. новембра (за Ниш), односно 19. новембра (за Нови Сад). Имејл треба да садржи: име и презиме, име организације/неформалне групе из које долазите, место, као и кратко образложење због чега желите да учествујете у овој радионици. Број места је ограничен.

Уколико имате додатних питања, молимо вас да се јавите на број телефона 0616891596 или да пошаљете и-мејл на egalnvo@gmail.com.

Агенда за тренинг у Нишу је доступна на https://rc.gradjanske.org/wp-content/uploads/2019/11/Civilno-drušvo-19.-21.-Niš.pdf , а за тренинг у Новом Саду на  https://rc.gradjanske.org/wp-content/uploads/2019/11/Civilno-drušvo-26.-28.-Novi-Sad.pdf .

Извор: НВО „Егал“ и Координационо тело