Архива вести
                   

ТРЕНИНГ ЗА ПРИПРЕМУ, ПИСАЊЕ И БУЏЕТИРАЊЕ ЕУ ПРОЈЕКАТА

23. jануар 2020.

Током фебруара, стручњаци из тима ЕУТА организују тродневни тренинг намењен појединцима који желе да усаврше своје вештине у писању и припреми пројеката за ЕУ фондове

Организација ЕУТА (European Training Academy), тим стручњака у области фондова Европске уније, организује тродневни тренинг, од 6. до 8. фебруара, намењем појединцима који желе да усаврше своје вештине у припреми и писању пројеката за ЕУ фондове, пре свега за ЕУ програм за истраживање и иновације Хоризонт 2020.

Овај тренинг базира се на развоју пројекта од генерисања идеје, идентификације и анализе  конкурса, креирању иницијалног концепта пројекта (циљеви, резултати, активности и партнери), као и на писању целог апликационог формулара, односно кључних делова апликације који се оцењују.

Последњег дана, фокус је на припреми пројектног буџета, а учесници ће током бројних радионица радити на писању реалног буџета, што је од кључне важности приликом имплементације пројекта.

Учесници ће имати прилике да виде како изгледају успешно написани пројекти који су добили финансирање, али и они који су слабије оцењени. Такође, упознаће се са процесом евалуације и системом бодовања пројекта.

Тренинг се састоји од комбинације теорије, демонстрације примера из личне праксе тренера, практичних радионица и дискусије. Сва знања и стечене вештине се могу применити и на писање других ЕУ пројеката, а поред технике писања пројекта и тражења партнера, учесници овладају филозофијом писања пројеката која је универзална и може да се примени на било који донаторски програм, а не само на ЕУ фондове.

За регистрацију је потребно послати име и презиме, назив организације и број телефона на адресу: info@euta.info или позвати број: +381698220914.

Више о тренингу и предавачима можете сазнати на  http://euta.info/sr/trening-za-pripremu-pisanje-i-budzetiranje-eu-projektima/

Извор: ЕУТА и Координационо тело