Архива вести
                   

ТРЕНИНГ ЗА АКТИВИСТЕ КОЈИ СЕ БАВЕ ЗАШТИТОМ ЉУДСКИХ ПРАВА (РОК: 21. СЕПТЕМБАР 2020)

21. септембар 2020.

Комитет правника за људска права ЈУКОМ, Београдски центар за безбедносну политику и Удружење „Народни парламент“ позивају активисте и активисткиње који се баве заштитом људских права да се пријаве за тренинг у Новом Саду, који ће се одржати на Салашу 137, 29. и 30. септембра 2020. са почетком у 10.00.

Тренинг је усмерен на пренос знања и вештина локалним активистима са циљем проширења њихових могућности и увећања броја и квалитета активности локалних бранитеља и бранитељки људских права што даље води унапређењу нивоа заштите људских права. Дводневни тренинзи ће обухватити програм обуке о заштити права активиста, јавно заговарање, заштиту личне безбедност и сл., који су формулисани у складу са потребама идентификованим кроз претходно спроведено истраживање.

Након тренинга који ће се одржати у 15 градова у Србији организације и активисти из тих градова и околних места који узму учешће биће укључени у даље активности и додатне обуке током трогодишњег пројекта. У току 2021. године они ће бити позвани да и поднесу предлоге пројеката који настоје да допринесу решавању неког проблема у локалној заједници у вези са заштитом права из области којима се баве или унапређењем њиховог положаја у срединама у којима раде.

Уколико сте заинтересовани да похађате тренинг можете да се пријавите слањем следећих података на е-маил адресу office@yucom.org.rs   и/или marija.maljan@yucom.org.rs : име, презиме, организација (уколико је примењиво), град и област деловања. Молимо Вас да своје учешће потврдите до понедељка 21. септембра 2020. године до 12,00. Број учесника на тренингу је ограничен како би тренинг могао да се одржи у складу са мерама спречавања ширења заразне болести KОВИД 19.

Уколико Вам је неопходна рефундација путних трошкова, молимо Вас да то нагласите у пријави, како бисмо Вам послали инструкције.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело