Архива вести
                   

ТРЕЋУ ДОЗУ ПРИМИЛО 1400 БУЈАНОВЧАНА

29. октобар 2021.

Бујановац – Београд - У општини Бујановац трећу бустер дозу вакцине против короне примило је око 1.400 грађана,  речено је Бујановачким у Дому здравља.

Др Далиборка Павловић, директорка Дома здравља, каже да је закључно са 27. октобром прву дозу вакцине против ковида 19 примило преко 14.000 грађана док је комплетно вакцинисано (две дозе) преко 13.000 грађана.

Број комплетно вакцинисаних увећан је за око 2.000 за месец дана, од последњег извештаја о имунизацији у општини.

Вакцинација против сезонског грипа, према речима др Павловић, врши се преко изабраног лекара, иако је испрва била препорука да се обавља преко вакциналног пункта.

“Став је да ће преко изабраних лекара обухват вакцинанције против сезонског грипа бити већи, а пацијенте из села и околине поштедећемо путовања у Бујановац и назад”, рекла је докторка Павловић.

Вакцинација против ковида 19 обавља се на Економском факултету, сваког радног дана од 8 до 20 сати, суботом од 8 до 16 и недељом од 9 до 14 сати.

Тренутно доступне вакцине су Фајзер и Синофарм, а грађани ће ускоро моћи да се вакцинишу и Спутником В произведеним у Србији на Институту Торлак.

Извор: Бујуановачке, Координационо тело