Архива вести
                   

ТРЕЋА ИЗЛОЖБА КРАВА СИМЕНТАЛСКЕ РАСЕ У СУБОТУ

29. септембар 2017.

Бујановац - Ветеринарска станица Бујановац  трећу годину за редом организује изложбу крава сименталске расе, која је својеврсни скуп сточара општине Бујановац.

Изложба ће бити одржана на Градском стадиону у Бујановцу, а Александар Стевановић, доктор ветеринарске медицине, је изјавио да је све  спремно за овај важан догађај за општину, с обзиром да се 70 одсто становништва на овом подручју бави пољопривредом и од тога живи.

„Оцењиваће се грла у три категорије, стеоне јунице, првотелке и старо-уматичене краве и у свакој категорији ће учествовати по 25 грла. За оцењивање ће бити задужена комисија састављена од
стручњака из Института за сточарство из Београда, Сточарско-ветеринарског центра из Велика Плане и Регионалне матичне службе, а интересовање узгајивача је, као и претходне две године, огромно“, истакао је Стевановић.

За власнике најбољих грла су обезбеђене новчане и награде центара за осемењавање. Изложбу ће посетити и гости из Министарства пољопривреде, а у плану за следећу годину је и учешће узгајивача
оваца и коза, којих има пуно на територији општине Бујановац.

Наградни фонд од 400.000 динара је обезбедила локална самоуправа, а Стевановић је напоменуо да су за власнике грла обезбеђене и дневнице.

Извор: Бујановачке и Координацопно тело