Архива вести
                   

ТРАГ ФОНДАЦИЈА ОБЈАВИЛА КОНКУРС ЗА 14. ВИТРУС НАГРАДУ ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ (Рок: 25. фебруар 2021)

29. jануар 2021.

Траг фондација је објавила конкурс за годишњу, четрнаесту по реду, ВИРТУС награду за филантропију. Овај конкурс има за циљ одавање признања доброчинитељима, како појединцима, тако и компанијама и предузећима, који су током претходне године својим делима подржали оне којима је помоћ била најпотребнија. ВИРТУС награда за 2020. годину се додељује уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID) у оквиру Пројекта за унапређење оквира за давање, као и подршку Европске уније и Балканског фонда за демократију.

„Идеја хуманости је саставни део наших бића и самим тим је уткана у различите сегменте наших приватних и пословних живота. Покретачку снагу за добра дела увек проналазимо у жељи да некоме помогнемо и да допринесемо побољшању живота у заједици око нас. У време великих криза, као што је пандемија вируса COVID-19, доброчинство има посебан значај. Због тога Траг фондација жели да истакне компаније и предузећа која су се посебно ангажовала на санацији ефеката пандемије, појединце који су уложили изузетне напоре да се ефекти кризе у њиховим заједницама минимизују, али и оне који су наставили да улажу у дугорочна решења проблема у властитим заједницама и својим филантропским делима промовишу позитивне вредности у друштву“, изјавила је Марија Митровић, директорка за филантропију и партнерства Траг фондације. Она је позвала грађане и грађанке, непрофитне организације, медије, PR и маркетиншке агенције, као и компаније и предузећа да номинују кандидате за ВИРТУС награду за филантропију и додала: „Добри људи и одговорна предузећа су свуда око нас, помозите нам да их препознамо, представимо јавности и наградимо.“

ВИРТУС награда за 2020. годину ће бити додељена у 5 главних категорија:

  • Главна награда за допринос компаније на националном нивоу
  • Награда за допринос локалној заједници у којој компанија послује
  • Награда за мало и средње предузеће
  • Награда за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора
  • Награда за индивидуални допринос филантропији.

Номинујте компаније, предузећа и доброчинитеље из свог окружења који су током претходне године подржали иницијативе за опште добро на најдугорочнији и најефектнији начин!

Позив за пријаве отворен је до 25. фебруара 2021. године. Добитници ВИРТУС награда за 2020. Годину ће бити проглашени током прве половине маја.

Више информација о пропозицијама конкурса, категоријама награде, начинима пријављивања и саставу наградног жирија можете наћи на адреси www.tragfondacija.org/virtus-nagrada.

Извор: Траг фондација и Координационо тело