Архива вести
                   

ТОНЧЕВ: НЕРАЗВИЈЕНЕ ОПШТИНЕ ДА КОНКУРИШУ ЗА ПОМОЋ

31. март 2021.

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Кабинет министра задуженог за развој недовољно развијених општина Новице Тончева је објавио Јавни позив за Програм подршке унапређењу развоја недовољно развијених општина.

„На томе смо представници мог кабинета и ја вредно радили како бисмо све спровели у што краћем временском року“, рекао је Тончев.

Како је казао, Програм подршке унапређењу развоја недовољно развијених општина је један од основних циљева Владе Републике Србије како би се кроз системску подршку подстакао локални и регионални развој на целој територији Србије и омогућио бржи развој неразвијених општина.

„Позвао бих општине из четврте групе степена развијености да пријаве своје пројекте како би добили финансијску подршку која им је неопходна за брзу и ефикасну  реализацију нових и завршетак неких старих планова и подухвата. Мој кабинет им стоји на располагању за сваки вид помоћи и подршке приликом пријаве. Приоритет је бољи и квалитетнији живот свих грађана и мотивисање младих да наставе да живе и раде у месту где су рођени, а управо ово представља почетни корак ка остварењу тог циља“, рекао је Тончев.

Програми имају за циљ „подизање капацитета у области израде пројектно-техничке документације, планске документације, планских документа, изградње и реконструкције инфраструктурних објеката од значаја за недовољно развијене општине и опремање објеката у својини јединица локалне самоуправе“.

За Програм 1 су предвиђена  средства у износу 70 милиона динара, а за Програм 2  249,8 милиона.

Рок за пријаву је двадесет дана од објављивања конкурса, а крајњи рок за предају документације је15. април.

Извор: Бујановачке и Координационо тело