Архива вести
                   

ТАСИЋ: РЕКОНСТРУКЦИЈА ИДЕ ПО ПЛАНУ, У НАШУ ШКОЛУ СЕ ВРАЋАМО ПОЧЕТКОМ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

20. мај 2022.

Бујановац – Београд -  Комплетна реконструкција зграде Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу, вредна више од 200 милиона динара, одвија се по плану, каже директор Ненад Тасић и процењује да је реално очекивати да се ђаци у реновирану зграду врате у јануару следеће године – почетком другог полугођа.

По Тасићевим речима, од јануара када су почели радови завршен је водоводни и канализациони систем, електро-инсталације, грејање и термо-изолација на крову.

На табли са информацијама о пројекту као датум завршетка радова стоји 10. јун ове године, међутим Тасић каже да се ради о огромној инвестицији и да је реално да радови трају дуже.

Нагласио је да је добио уверавања од представника прешевске фирме „Вијатор“ која је извођач радова, да ће комплетна реконструкција бити завршена у децембру ове године.

Након тога треба сачекати употребне дозволе.

Тасић каже да се све ради стриктно по пројекту и да немачки донатор и инвеститор инсистира на највишим стандардима енергетске ефикасности.

„Стари прозори ће свакако остати у власништву школе и њима ћемо располагати у складу са потребама. Нешто ће се уградити по подручним одељењима, нешто продати, а новац искористити за куповину школског инвентара“, истиче директор.

Средства за реконструкцију оронулог објеката „од темеља до крова“ заправо су донација Европске уније, односно немачке банке КФЊ, а у Бујановац су стигла преко републичке Канцеларије за управљање јавним улагањима на основу пројекта општинске Канцеларије за локални економски развој (КЛЕР).

Ђаци и наставници су се привремено иселили из школе и настава се одвија у бујановачким средњим школама „Сезаи Сурои“ и „Свети Сава“.

Извор: Бујановачке, Координационо тело