Архива вести
                   

ТАКМИЧЕЊЕ МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА

15. октобар 2014.

Лесковац – 100 ученика из 21 средње школе југоисточне Србије учествује данас у Лесковцу на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов”.  

Такмиче се ученици из Алексинца, Књажевца, Куршумлије, Лесковца, Медвеђе, Ниша, Пирота, Прокупља, Власотинца, Вучја и Зајечара, којима ће бити постављен „изазов”, односно задатак,  који представља реалан пословни проблем.

Уз помоћ бизнис волонтера, тимови састављени од ученика из различитих школа треба да осмисле решење проблема и сачине бизнис план и презентацију, које ће бити представљене члановима жирија и публици.

Чланови три првопласирана тима обезбедиће место у Националном финалу, а победнички тим ће, заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе, учествовати на манифестацији „Пословни изазов западног Балкана”, који ће се у  априлу 2015. године одржати у Подгорици.  

„Пословни изазов” је покренут са намером да подстакне средњошколце да користе вештине на иновативан начин, како би унапредили свој предузетнички дух и повећали могућности за запошљавање.

Извор: ОК Радио и Координационо тело