Архива вести
                   

„СВЕТОСАВЦИ“ НА ТАКМИЧЕЊУ ЗА ФРАНКОФОНУ ПЕСМУ – НАТАЛИЈА У ПОЛУФИНАЛУ

28. фебруар 2020.

Бујановац – На Такмичењу за франкофону песму 2020. године свог представника има и бујановачка средња школа „Свети Сава“, чија је ученица друге године, Наталија Николић изборила учешће у полуфиналу ове смотре музичких талената.

Наталија ће у суботу (29. фебруар) наступити у Сали Симфонијског оркестра у Нишу извођењем песме „ Et si tu n’existais pas“ (Joe Dassin).

За наступ су је припремали и пратиће своју ученицу на такмичењу  професори школе, Оливера Филиповић, која предаје француски језик, и професор музике, Немања Бранковић.

„И прошле године је ученица из наше школе дошла до полуфинала. У суботу ће Наталија имати јаку конкуренцију, јер наступа укупно 14 талената из целе Србије, а колико је такмичење озбиљно илуструје податак да се пева без матрице, а извођаче прати велики симфонијски оркестар“, рекла је професорка Филиповић.

Наступе оцењује стручни жири, члан из симфонијског оркестра оцењује певање, а како такмичари певају на француском, други члан жирија је задужен за изговор.

Такмичење за франкофону песму организују Француски институт и Студентски културни центар Ниша још од 2004. године, а право учешћа имају певачи-аматери од 13 до 28 година.

Од почетка одржавања манифестације, како наводи Француски институт, на такмичењу је учествовало више од 1000 младих који уче француски језик.

Ако се избори за финале заказано за 29. март, Наталија ће имати прилику да свој таленат за песму и француски језик покаже на сцени Народног позоришта у Нишу.

Извор: Бујановачке и Координационо тело