Архива вести
                   

СВЕЧАНОМ СЕДНИЦОМ СКУПШТИНЕ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ МЕДВЕЂЕ

21. мај 2019.

Медвеђа – Општина Медвеђа је, уз многобројне званице, свечаном седницим Скупштине обележила свој дан, 75 година од ослобођења од фашизма, а заслужним грађанима су додељена признања.

После свечаног отварања реконструисане општинске зграде, свечана седница у Дому културе, почела је химном Боже правде, а потом је акламацијом усвојен дневни ред, који се састојао од уручења захвалница истакнутим поједицима који су у прошлој години допринели развоју Медвеђе. Пре уручења признања гостима се обратио председник општине, Небојша Арсић, а потом је кроз кратак филм приказано све оно што је урађено у минулој години.

 “Наш понос је наша мултиетичност и пријатељски односи Срба, Алабанца, Црногораца и Рома. Ову слогу и хармонију морамо у наслеђе и аманет оставити генерацијама које долазе”, рекао је Арсић.

Он је оценио да су Медвеђани данас на правом путу, путу опоравка и напретка.

 “О томе сведоче бројни инфраструктурни пројекти, побољшани услови живота наших грађана, бољи успеси наше деце. Можете се и сами уверити да овогодишњи Дан општине Медвеђе обележавамо у лепшој Медвеђи која из године у годину постаје место квалитетнијег и угоднијег живота наших грађана. Кораци су били тешки и мукотрпни, али дан у једној годиније увек био мали за нове послове“, истакао је Арсић.

Арсић је још напоменуо да су се претходних година обнављали путеви, градили мостови, градиле и реновирале цркве и џамије, спортски терени, уличне расвете, унапредили спорт, реновирали двориште вртића, реконструисали Дом здравља, зграду општине, а ускоро ће бити реконструисане још две школе и РХ центар у Сијаринској Бањи.

„Могли би смо још много тога да набрајама, али је најбитније да  верујемо једни другима, да заједно кренемо још напред, да оставимо поједина неслагања и мимоилажења јер је општи интерес народа Медвеђе важнији од било чега другог“, закључио је Арсић.

Присутнима се обратио и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић, који је рекао да ће убудуће бити већа издвајана за Медвеђу.

„За ову годину смо планирали још већа средства, око 53 до 54 милиона динара, која ће бити утрошена за инфраструктурне објекте, пре свега за мрежу путева на територији општине Медвеђа. Истовремено, обезбедили смо ове године новац за стипендије за 63 средњошколаца, који ће је примати 10 месеци у износу од 6.000 динара, обезебедили смо ученички прибор за 72 ђака првака и надамо се да ћемо у наредном периоду наставити са оваквом активношћу, а помоћ од Владе Србије је много већа“, истакао је Станковић.

Станковић је додао да је основна преокупација запошљавање већег броја људи с обзирим да је неколико фирми, које су биле у лошем стању, купљено и да ће држава помоћи и запослити знатно већи број људи.

„Надам се да је Медвеђа неспорна територија, да је то обавеза државе да улаже у територију и да ћемо следећу годину дочекати са још бољим резултатима.“, нагласио је Зоран Станковић.

По подели признања, приређен је кратак забавно култури програм, а потом је отворена изложба Предрага Баје Луковића, такође родом из Медвеђе.

Извор: Југмедиа и Координационо тело