Архива вести
                   

ШВАЈЦАРСКА ЋЕ НАСТАВИТИ УЛАГАЊЕ У ЈУГ СРБИЈЕ

7. фебруар 2013.

Бујановац, Прешево - Амбасадор Швајцарске у Србији Жан Данијел Рух разговарао је јуче са представницима локалних власти у Бујановцу и Прешеву о економском развоју југа Србије и поручио да је Швајцарска заинтересована да настави улагање у том региону. Амбасадор Швајцарске је рекао и да у решавању проблема на југу Србије треба наставити дијалог са Владом Србије уз помоћ Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

"Овај регион треба да рачуна на помоћ Швајцарске. У Швајцарској живи и ради око 11.000 грађана из овог региона који доприносе просперитету те земље, али и развоју југа Србије", рекао је амбасадор Рух на конференцији за медије после састанка са председником општине Бујановац Нагипом Арифијем.

Швајцарски дипломата је истакао да је са председником општине Бујановац разговарао о економском развоју који је неопходан овом делу Србије, а који утиче на политичку стабилност.

"Заједно са нашим партнерима из ЕУ помажемо развоју овог региона", рекао је амбасадор Швајцарске, подсећајући да је та земља само ове године, у оквиру Програма европског партнерства са општинама (ПРОГРЕС), уложила 2,7 милиона швајцарских франака.

Арифи је рекао да ће Швајцарска и даље подржавати програм Изградња мира и инклузиван локални развој (ПБИЛД) и ПРОГРЕС.

"Данас ћемо имати састанак са представницима ПБИЛД-а,у коме учествује и Швајцарска, а који има за циљ запошљавање 40 радника", рекао је Арифи.

После Бујановца, амбасадор Швајцарске је посетио и Прешево где је разговарао са председником те општине Рагмијем Мустафом и потпредседником Скендером Дестанијем.

Извор: Тањуг