Архива вести
                   

СУСРЕТ СТАНКОВИЋА СА СТУДЕНТИМА ОДЕЉЕЊА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ СУБОТИЦЕ У БУЈАНОВЦУ

7. децембар 2017.

Београд -  Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, се данас у Палати Србије обратио студентима Одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу.

Након што је студентима пожелео  добродошлицу, председник Координационог тела је истакао да Одељење Екононског факултета из Суботице у Бујановцу до сада има  89 дипломираних студената, као и  да је је став Координационог тела да би 20 свршених студената тог факултета требло да буде примљено у радни однос на факултету у Бујановцу, као и у фирмама  и локалним самоуправама  Прешева, Бујановца и Медвеђе. Станковић је  казао да би Одељење Економског факултета из Суботице у Бујановцу требало, за десет до петнаест година, да  постане самосталан факултет са својим кадром, који би укључивао најбоље свршене студенте факултета у Бујановцу. Он је посаветовао  присутне студенте да  након завршетка студија треба да наставе да раде, да се усавршавају и повезују,  додавши да је Координационо тело ту да им помогне.

Станковић је истакао да присутни студенти треба да унесу економски бољитак на простор општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, јер у тој области тренутно нема стручњака који су потребни.  Замолио је студенте за њихову сарадњу, односно  да се обрате Координационом телу за помоћ када нешто не буду знали да ураде. Нагласио је да држава има обавезу да им укаже шансу, и да ће се Координационо тело, заједно са локалним самоуправама,  потрудити да се дата обећања реализују.

Студентима се обратила и Катарина Обрадовић Јовановић, помоћница министра привреде Републике Србије, која је казала да је у Министраству привреде  задужена за мала и средња предућећа, пројекте који се финасирају из фондова ЕУ и за развој предузетништва. Она је охрабрила присутне студенте да након завршетка студија  или остану на факултету или посао пронађу у привреди поменутих општина.  Нагласила је да је 2017. година проглашена за годину предузетништва и прeдложила студентима да погледају програме Министарства за започињање сопственог пословања. Истакла је да је Министарство привреде отворено за сарадњу и да може, по потреби, да организује кратке курсеве за присутне студенте.

Станковић и студенти су остатак времена провели у постављању питања и давању одговора, као и у дружењу.

На састанку су били присутни и представнци Мисије ОЕБС у Србији, Одељења  Економског факултета из Суботице у Бујановцу и шеф кабинета председника општине Бујановац. 

Извор: Координационо тело