Архива вести
                   

СУД У ПРЕШЕВУ ПОЧИЊЕ ДА РАДИ УТОРКОМ И ПЕТКОМ

30. децембар 2020.

Прешево  - У згради некадашњег суда у Прешеву ће се од 3. јануара 2021. године одржавати „судски дани“, што је Шћиприм Арифи, председник Привременог органа општине Прешево, протумачио као враћање Основног суда у општину.

Арифи је вест о „враћању Основног суда у Прешево после деценије“ објавио позивајући се на одлуку Основног суда у Бујановцу од 23. новембра.

У тој одлуци се наводи да ће се од 3. јануара 2021. године у просторијама суда у Прешеву уторком и петком одржавати судски дани, односно „спроводити парнични и ванпарнични поступци, када то захтева странка у поступку, под условом да обе странке имају пребивалиште на територији општине Прешево, и уколико суд процени да је исто целисходно и доприноси економичнијем и ефиксанијем спровођењу поступка“.

Арифи је, објављујући одлуку стару више од месец дана, навео да се „Суд враћа као што је обећано“.

„После тешког изазова и бесконачне бирократије, након једне деценије, успели смо да вратимо Основни суд у Прешево“, казао је Арифи.

Основни суд у Прешеву је укинут 2010. године одлуком Министарства правде, а Прешевљани по правду долазе у бујановачки суд.

Извор: Бујановачке и Координационо тело