Архива вести
                   

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 16 ПРИВРЕДНИКА ИЗ БУЈАНОВЦА, ПРЕШЕВА И МЕДВЕЂЕ

3. децембар 2018.

Бујановац – Предузетницима из Бујановца, Прешева и Медвеђе у петак су у Бујановцу уручени уговори о субвенцијама које додељује Координационо тело за југ Србије.

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа је за субвенционисање малих и средњих предузећа у 2018. години определило 40 милиона динара. Укупан износ средстава које ће добити 7 предузетника у општини Бујановац износи 19,1 милион динара, за 8 предузетника из Прешева је издвојено 17,9 милиона, а за једно предузеће из Медвеђе 3 милиона динара.

Председник Координационог тела Зоран Станковић је рекао да ће на самом старту ова улагања обезбедити запошљавање више од 30 људи.

„Координационо тело шести пут додељује субвенцијеса с циљем да побољша квалитет живота становника овог подручја. Обезбеђена су и средства за наредну годину“, рекао је Станковић.

По његовим речима, Координационо тело је било изложено великом притиску локалних самоуправа да се обезбеде субвенције које су прошле године изостале.

„Морамо искористити све расположиве могућности да помогнемо предузетницима. Очекујем нова запошљавања“, поручио је председник општине Бујановац Шаип Камбери.

Александар Здравковић, представник бујановачког предузећа „Томи Пласт“, које запошљава 20 радника, захвалио се на субвенцији од 2,9 милиона динара, истакавши да ће средства бити искоришћена за куповину опреме.

„Бавимо се откупом млека и произвоњом сира и качкаваља. Наше производе пласирамо широм Србије, а субвенције, које добијамо по први пут, ће утицати на повећање производње“, рекао је Здравковић.

Предузеће „Махагони“ из Великог Трновца које производи пвц столарију ће за набавку машина добити 1,9 милиона динара.

Како је за Бујановачке изјавио представник фирме Албан Арифи, оваква помоћ много значи и сигурно ће омогућити запошљавање најмање два нова радника.

За субвенције је конкурисало 41 предузеће. Најмањи појединачни износ додељених средстава износи 1,15 милиона, а највећи 3 милиона динара. Исплата субвенција ће се реализовати почетком децембра.

Извор: Бујановачке и Координацино тело