Архива вести
                   

СТРУЧНА ПРАКСА ЗА ДЕВЕТ ТЕК СВРШЕНИХ СТУДЕНАТА У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

19. август 2019.

Медвеђа – Национална служба за запошљавање омогућила је надлежнима у општини Медвеђа могућност да преко програма стручне праксе упосли десет младих људи који немају радног искуства у струци.

У кабинету председника општине Небојше Арсића, уприличено је свечано потписивање уговора са незапосленим лицима.

“Стручно оспособљавање је програм којим ћете стећи одређени ниво знања и радне навике, уз каснију могућност полагања државног стручног испита који ће вам отворити врата за трајније решавање радног статуса“, рекао је председник општине, Небојша Арсић

Поред општинске Управе општине Медвеђа, могућност стручног оспособљавања је искористило још 4 лица преко Туристичке организације општине Медвеђа и Рехабилитационог центра у Сијаринској Бањи. Сва лица која ће бити на стручној пракси, су са територије општине Медвеђа. Од њих десеторо, четворо је са факултетом, двоје са вишом стручном спремом и преосталих четворо са средњом школом.

Након потписивања уговора, новозапослени су распоређени по одељењима ОУ општине Медвеђа, где ће своје прве радне задатке обављати наредних 6, 8 или 12 месеци, зависно од стручне спреме коју су завршили.

А Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа је са општином Медвеђа потписао Уговор на реализацији Пројекта „Успостављање Канцеларије за предузетништво“, где ће у периоду од 6 месеци бити ангажовано 11 лица.

Основни циљ заједничког пројекта је да се кроз активности реализоване овим пројектом одговори на све веће потребе микро, малих и средњих предузећа у општини Медвеђа. Реализацијом пројекта оствариће се специфични циљеви предвиђени програмом, а то су подстицање предузетништва и развој предузетничког духа

Лица која су ангажована преко пројекта су углавном високо образовани млади људи, а укључена је преко пројекта и мањинска албанска популација.

Извор: Југмедиа и Координационо тело