Архива вести
                   

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДИЈЕ НА НАЈСТАРИЈЕМ АУСТРИЈСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ

22. новембар 2018.

Ерсте Група и Steiermarmarkische Sparkasse   Банка, у сарадњи са Универзитетом у Грацу, су покренули  нови циклус стипендија „Best of South-East“, на који до 5. децембра могу да се пријаве студенти и дипломци права и економије са балканског подручја који желе  да  унапреде  своја  знања  и  стекну  искуство студирања у међукултуралном окружењу.

Будућим стипендистима ће бити обезбеђен смештај у једном од студентских домова у Грацу, у потпуности ће бити ослобођени плаћања школарине, а добијаће и месечни  џепарац  у  износу  од  690  евра.  Биће им омогућено и да додатно  унапреде  своје  знање  немачког  језика  похађајући   интензиван  курс  у универзитетском језичком центру „Treffpunkt Sprachen“.

Студирање   на   најстаријем   аустријском   универзитету   пружиће   им   и   могућност   присуства   на   разним друштвеним и културним дешавањима  током  читаве  године,  а  имаће  и  шансу  комбиновања  студија  са праксом или обуком у једној од најмодернијих банкарских институција у савезној покрајини Штајерској.

Конкурс важи за студенте са акредитованих универзитета у Србији, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Републици Македонији.

Више информација о програмима и процесу пријављивања можете наћи на Best of South –  East stranici na  сајту Универзитета у Грацу или на веб страници Ерсте Банке www.erstebank.rs.

Извор: Портал Млади и Координационо тело