Архива вести
                   

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ СА ЗАПАДНОГ БАЛКАНА (РОК: 15. ЈАНУАР 2020)

9. jануар 2020.

College of Europe (https://www.coleuropenatolin.eu/ ) је објавио конкурс за стипендије за нове студенте у школској години 2020/2021. Одлуком пољског председавања Берлинским процесом, Министарство спољних послова Пољске доделиће шест пуних стипендија студентима са западног Балкана за кампус Натолин у Варшави.

Кандидати могу да пошаљу своје пријаве до 15. јануара 2020. године.

Колеџ који има кампусе у Натолину (Пољска) и Брижу (Белгија) је најстарија институтуција постдипломских европских студија. Основана је 1949. године у Брижу након Конгреса у Хагу. Пре 27 година, на позив пољске владе, Натолин кампус основан је у Варшави. Оба кампуса сваке године окупљају више од 400 постдипломских студената и младих професионалаца из више од 50 земаља који живе, уче и раде заједно уз јединствени доживљај Европе.

Захваљујуц́и подршци европских институција, влада и других јавних или приватних институција, сваке године је стипендирано око 70 посто студената. Међу њима су и најзаслужнији студенти који долазе из земаља Западног Балкана.

Додатне информације о конкурсу су доступне на  http://euinfo.rs/wp-content/uploads/2014/09/Call-for-applications-to-post-on-your-channels-College-of-Europe.pdf

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело