Архива вести
                   

СТИГЛЕ ВАКЦИНЕ У ДОМ ЗДРАВЉА БУЈАНОВАЦ

29. децембар 2020.

Бујановац - У Дом здравља у Бујановцу је стигао нови контигент вакцина против сезонског грипа, па из ове здравствене установе позивају грађане који спадају у угрожену категорију да се вакцинишу.

Након што је утрошено 1000 доза пристиглих у октобру, Дом здравља је сада добио још 700 вакцина, потврдила је директорка Дома здравља, др Далиборка Павловић.

„Требало би да се вакцинишу хронично оболеле особе, пацијенти са удруженим болестима и старији од 65 година, као и сви они који су због природе посла у контакту са већим бројем људи, дакле, полицајци, здравствени радници и социјални радници“, казала је др Павловић.

Имунизација се врши по налогу изабраног лекара који одређује индикације и контраиндикације.

Директорка је истакла да се у Дому здравља не раде серолошки тестови на корона вирус, јер их Завод за јавно здравље више не испоручује, али да се нада да ће грађанима бити омогућено антигенско тестирање на сопствени захтев.

„Више се не раде серолошки тестови који утврђују присуство антитела. У разговорима смо са надлежнима да омогућимо грађанима који то желе да се уз накнаду, дакле као приватна услуга, тестирају антигенским тестовима“, рекла је др Павловић.

Извор: Бујановачке и Координационо тело