Архива вести
                   

СТЕВАНОВИЋ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: ДОДЕЉУЈЕМО ГРАНТОВЕ, КОНКУРИШИТЕ

17. новембар 2017.

Београд - Државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић позвао је предузетнике и власнике микро, малих и средњих предузећа, да се пријаве за програм подршке инвестицијама, у оквиру којег је обезбеђено више од 242,9 милиона динара бесповратних средстава.

Стевановић је објаснио да програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој, а реч је о комбинацији финансирања 20 одсто инвестиције кроз бесповратна средства Министарства и 80 одсто кроз повољне кредите Фонда.

„За бесповратна средства смо обезбедили још око 243 милиона динара”, рекао је Стевановић Танјугу.

Он каже да су већ приметни ефекти овог развојног програма које је Министарство привреде спроводи.

Рок да се заинтересовани пријаве за бесповратна средства кроз Програм подстицања развоја предузетништва кроз подршку инвестицијама у привреди је 1. децембар 2017. године, а предузетницима ће додатно бити на располагању и евентуално неутрошена бесповратна средства по програму подстицања кроз развојне пројекте.

Програмом се омогућава подршка у изградњи нових производних капацитета, повећање вредности и обима производње и промета, јачање конкурентности произвођача и подршка запошљавању. Новац је такође намењен подршку приликом куповине, изградње, доградње, реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања производног или пословног простора.

Могу се користити и за куповину нове или половне опреме, као и доставних возила за превоз производа и друга транспортна средства која се користе у производњи.

Новац је намењен и за трајна обртна средства која могу да чине највише 20 одсто укупног инвестиционог улагања , као и за набавку софтвера и других нематеријалних улагања.

Јавни позив је отворен док се новац из програма не утроши, најкасније до 1. децембра. Све информације заинтересовани могу да добију на интернет страници Министарства привреде (http://privreda.gov.rs/) и Фонда за развој (http://www.fondzarazvoj.gov.rs/) где се може преузети и потребна документација.

Расписивањем Јавног позива за доделу бесповратних средстава Министарство привреде је наставило са системском подршком сектору малих и средњих предузећа и предузетника у оквиру пројекта „Деценија предузетништва.’

Извор: Танјуг и Координационо тело