Архива вести
                   

СТЕФАНОВИЋ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ВЕЛИЧАЊЕ ТЕРОРИСТА

11. фебруар 2015.

Београд - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изjавио је да позиви да се врати споменик такозваној „Ослободилачкој војсци Прешева, Бујановца и Медвеђе" нису добронамерни и да воде ка дестабилизацији ситуације на југу централне Србије.

Министар је, реагујући на питање народног посланика Шаипа Камберија када ће бити враћен споменик општини Прешево, рекао да Министарство неће дозволити величање терориста, јер тероризам осуђује цео свет и Србија је посвећена тој борби.

Стефановић је истакао да држава жели дијалогом да решава отворена питања и проблеме са представницима албанске националне мањине на југу централне Србије.

„Имамо мултиетничку полицију која професионално и одговорно ради свој посао и не желимо да било какве политичке провокације наруше приоритете и напоре државе у борби против сиромаштва, за нова радна места и бољу будућност грађана”, навео је Стефановић.

Он је рекао да ће МУП учинити све што је у његовој надлежности да очува безбедност и стабилност  за грађане на целој територији и поручио да сви који размишљају о потенцијалној дестабилизацији било које општине на југу Србије то не чине, јер то није у интересу грађана наше земље, нити ће се то толеристати.

 „Очекујемо да сви они који су изабрани на функције у локалним самоуправама и на државном нивоу воде рачуна да својим потезима не угрозе стабилност и безбедност Србије”, рекао је министар.

Посланик Партије за демократско деловање, Шаип Камбери, питао је јуче у парламенту „када ће МУП вратити одузети споменик општини Прешево, с обзиром на то да тај споменик није предмет кривичног дела".

Извор: Танјуг, РТС и Координационо тело