Архива вести
                   

СТАРТ-АП КРЕДИТИ ПО ПРОГРАМУ ПОДСТИЦАЊА РАЗВОЈА ПРЕДУЗЕТНИШТВА КРОЗ ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ЗА ПОЧЕТНИКЕ У ПОСЛОВАЊУ У 2018. ГОДИНИ (РОК: 31. ДЕЦЕМБАР 2018)

21. новембар 2018.

Средства су намењена као финансијска подршка, за улагања лицима која желе да покрену сопствени посао, или постојећим предузетницима, микро и малим привредним друштвима, која су регистрована у Агенцији за привредне регистре најраније у години која претходи години подношења захтева.

За средства по Програму, могу да конкуришу и клијенти који су, претходно, били оснивачи и власници највише једног привредног субјекта, који је брисан из регистра, пре објављивања јавног позива. Улагања која се могу финансирати у оквиру овог Програма обухватају: доградњу, реконструкцију, адаптацију, санацију, пословног или производног простора, куповину опреме (нове или половне, не старије од пет година), као и трајна обртна средства, која могу да учествују највише до 20% у структури укупног инвестиционог улагања.

Привредни субјекти који задовоље услове Програма могу остварити право на финансијску подршку у виду бесповратних средстава у износу до 30% вредности улагања. Преостали износ улагања финансираће се из кредита Фонда са роком отплате до 5 година у оквиру кога је грејс период до једне године, а каматна стопа од 1,5% годишње уз гаранцију банке или 3% годишње уз остала средства обезбеђења,уз примену валутне клаузуле.

Додатне информација о финасијској подршци и неопходној документацији, као и захтев за одобрење кредита, су доступне на http://www.centarzarazvoj.org/vest.php?id=743&oblast=konkursi

Извор: Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и Координационо тело