Архива вести
                   

СТАРИЈИ ОД 75 ГОДИНА И ХРОНИЧНИ БОЛЕСНИЦИ ТРЕБА ДА СЕ ЈАВЕ ДОМУ ЗДРАВЉА У БУЈАНОВЦУ ЗБОГ ВАКЦИНАЦИЈЕ ПРОТИВ КОРОНЕ

19. jануар 2021.

Бујановац - Мештани општине Бујановац старији од 75 година, као и они са хроничним болестима старости од 64 и више година, треба да се јаве својим изабраним лекарима уколико желе да приме вакцину против ковида-19, речено је у Дому здравља.

„Јављање изабраном лекару је неопходно ради боље организације имунизације. Потребно је да грађани из побројаних категорија оставе контакт телефон на који ће бити обавештени о месту, датуму и термину имунизације“, рекла је директорка Дома здравља др Далиборка Павловић.

У хроничне болести спадају, додала је, астма, притисак, хронично опструктивна болест плућа и карцином.

Поводом најава из општинског Штаба за ванредне ситуације да вакцинација креће ове недеље, др Павловић је рекла да не може са стопостотном сигурношћу да потврди те наводе, али да очекује да имунизација почне ускоро.

„Дом здравља нема аутономију у требовању вакцина, већ смо упућени на Завод за јавно здравље. Када тамо стигну дозе, добићемо их и ми у складу са исказаном потребом. Видећемо да ли ће то бити ове или следеће  недеље,  Очекујем да ће бити врло брзо, а ми морамо добро да се организујемо“, казала је др Павловић.

Вакцинација здравствених радника, по њеним речима, иде својим током и до сада је тридесетак запослених у Дому здравља примило вакцину против ковида.

Дом здравља, за сада, нема податак колико мештана општине Бујановац је електронским путем исказало интересовање да прими вакцину.

Извор: Бујановачке и Координационо тело