Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ У МЕДВЕЂИ

5. децембар 2012.

Извор: Југпресс / Медвеђа - Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић, разговарао је јуче у Медвеђи са представницима „позиције“ и „опозиције“.

Он је након тих састанака рекао да су представници опозиционих и ванпарламентарних странака имали одређене примедбе на расподелу средстава за подстицај малих и средњих предузећа.

"Имали смо одређених примедби власника малих и средњих предузећа, који нису били задовољни поделом средстава, с обзиром да су само три фирме из Медвеђе добиле износ од 8 милиона динара. Уколико установимо пропусте, надлежна лица биће санкционисана. За наредну годину је обезбеђено 60 милиона динара за подстицај малих и средњих предузећа. Прелази који постоје на територији Медвеђе не могу да служе само за прелаз људи, већ ће се на њима обављати и царински послови, тако да камиони из Медвеђе не морају да иду преко Кончуља или Мердара, већ да овај прелаз буде оспособљен за функционисање. За потребе Правног и Економског факултета додељено је по 5,5 милиона за побољшање услова студирања. Разговараћемо и о чињеници да се та зграда оспособи за још боље функционисање. Било је примедби и на протекле изборе. Надлежни органи би требало што пре да поступе по представкама које имају људи са ове територије.

Како је најавио Станковић врло скоро би се требао организовати и један базар са понудама привредника из општине Медвеђе, како би се домаћи и страни инвеститори упознали са потенцијалом овог подручја. Он истиче да су проблеми Медвеђе слични у свим „рубним“ местима у Србији, почевши од исељавања до недовољног улагања. Приоритет државе мора бити улагање у оваква и слична подручја, закључио је Станковић.