Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ : СРБИЈИ НЕ ПРЕДСТАВЉА ПРОБЛЕМ ПОМОЋ АЛБАНИЈЕ

21. jануар 2014.

Бујановац – Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, рекао је да за Србију не представља проблем то што Албанија и Косово и Метохија желе да помогну области Прешева, али према његовим речима, сврха ове помоћи не треба да буде политички утицај.

„Србија има интерес да сарађује са Албанијом и зашто не и да има економске пројекте“, рекао је он.

„Био бих веома срећан ако би већи део средстава био додељен за неки економски објекат, што би била инвестиција која би помогла људима из ових области да раде и задовоље своје потребе. Нисмо против оних који желе да помогну у развоју овог подручја, наравно, у духу регионалне сарадње и на основу међународних конвенција", рекао је Стакновић.

Станковић је изјавио да је неспоразум са Албанцима настао након тумачења нове мреже  судова , иако су и сами политички представници Албанаца , после састанка са српском министарком здравља, похвалили  иницијативу за решавање проблема.

„Политика уцене није добра ни за кога. Да смо имали јасне договоре у времену које је прошло, могли смо да решимо многе проблеме за грађане Прешева, Бујановца и Медвеђе", истакао је Станковић.

Овај Владин орган, који се бави проблемима Албанаца, сматра да унутрашњи дијалог треба да се настави.

Влада Србије и Албанци су били започели разговоре у вези утврђивања проблема Албанаца. Међутим, ова иницијатива није дуго трајала, јер су Албанци прекинули разговоре, незадовољни понудама које су стигле од Владе.

Извор: Југпрес и Координационо тело