Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: СПОМЕНИК У ПРЕШЕВУ У ЗАКОНСКОЈ ПРОЦЕДУРИ

4. децембар 2012.

Извор: Политика / Бујановац – Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић изјавио је јуче у Бујановцу да ће одлука о споменику Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе бити саопштена када буде донета и да процедура иде законским током, јер су против одговорних поднете кривичне пријаве.

„Ситуација са спомеником иде својим законским током пред државним органима у редовном поступку, а када буде донета одлука, биће саопштена. И на другим деловима Србије подизани су споменици са различитим амблемима”, рекао је Станковић новинарима.

Српски новинари питали су Станковића о Споменику погинулим припадницима ОВПБМ у Прешеву, док су га албански новинари питали о споменику између села Лучане и Добросин у бујановачкој општини, чија је изградња почела, а „који узнемирава албанско становништво”. Они су навели да тај споменик „узнемирава албанско становништво”, јер се сумња да је посвећен погинулим припадницима српских снага безбедности који су погинули током борбе са припадницима ОВПБМ.

„И један и други споменик су у законској процедури и бићете о свему обавештени”,рекао је Станковић.