Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА МЕШТАНИМА КОНЧУЉА

29. март 2013.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић, разговарао је са житељима села Кончуљ у бујановачкој општини. Мештани су изнели низ проблема са којима се сусрећу у свакодневном животу и раду у овом месту на самој административној линији са Косовом и Метохијом.

У разговору са председником Координационог тела мештани су изнели као највећи проблем лошу економску ситуацију, јер како су навели у селу које има више од 1 500 становника, запослено је само 12 особа. Такође, мештани су као проблем навели и нерешено питање имања, на којима су према њиховој тврдњи изграђени пратећи објекти на административном прелазу са Косовом и Метохијом.

Влада Србије у сарадњи са локалном самоуправом учиниће све да реши основне проблеме њених житеља, истако је Станковић.  

„Захтеве које имате  поднесите локалној самоуправи и у исто време и Координационом телу, рекао је Станковић и нагласио да би требало већ крајем следећег месеца Влада да донесе план решавања, пре свега економских проблема овог дела земље. Он је окупљеним мештанима казао и да прикупе сву документацију везано за земљиште на којем су према њиховим наводима изграђени пратећи објекти. Председник Координационог тела сматра да ће се за овај проблем у догледно време наћи решење.

„Влада Србије апсолутно гарантује свим њеним житељима сва Уставна и људска права, а албанској заједници и права на основу Закона о националним мањинама“, поручио је Станковић.

Мештани Кончуља истакли су и да је ово прва посета од 2004. године једног председника Координационог тела.

Извор : Служба Координацоног тела