Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА СУ БИЛЕ, ЈЕСУ И ОСТАЋЕ САСТАВНИ ДЕО СРБИЈЕ

2. јули 2019.

Бујановац – Биће за похвалу ако седница у Приштини допринесе да најављена помоћ буде утрошена за добробит грађана општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, које су биле, јесу и биће саставни део Србије, а они који немају шта друго да раде нека причају о отцепљењу и припајању било које територије, укључујући Косово и Метохију“, изјавио је у Бујановцу председник Координационог тела за опшрине Бујановац, Прешево, Медвеђа, Зоран Станковић.

За Станковића, који је боравио у Бујановцу док се у Приштини одржавала седница привремених институција посвећена „тренутној ситуацији у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи и проблемима Албанаца“, како је формулисана једина тачка дневног реда, „биће похвално и ако седница допринесе бољем разумевању грађана Приштине и грађана Бујановца, Прешева и Медвеђе“.

„У Бујановцу сам да би решили проблеме у вези изградње фабрике за прераду отпадних вода и обезбеђивања уџбеника за наставу на албанском језику“, прво је што је окупљеним новинарима саопштио председник Координационог тела.

Како је рекао, на састанку са председником општине, Шаипом Камберијем разговарало се „управо о овим круцијалним темама, које тиште грађане општине“.

„Разговарали смо и о запошљавању, упису студената на Економском факултету у Бујановцу, дакле о текућим проблемима општине на чијем решавању радимо заједно са локалном самоуправом“, каже Станковић.

Говорећи о фабрици за прераду отпадних вода, која би, поред осталог окончала вишегодишње недаће становника Новог насеља и Бујановачке бање где често долази до изливања фекалија, Станковић је истакао да је „у фази решавања“.

„Идејни нацрт је урађен и за Бујановац и за Прешево. Очекујемо да се обезбеде 7 милиона евра за реализацију“, рекао је он.

Извор: Бујановачке и Координационо тело